2009. május 24., vasárnap

Vöröslencse saláta


A saláta alapja a vöröslencse, amiből eredetileg levest akartam főzni, azt a finom savanykás török levest . Meggondoltam magam, ki tudja miért. Motoszkált a fejemben a gondolat egy kiadós , laktató salátáról.
Összehordtam a hozzávalókat, és amire felaprítottam a zöldeket, a lencse meg is főtt. A 25 dkg lencsét kevés sós vízben főztem, úgy hogy mire megpuhult, már el is főtte a levét. Egy karalábét, egy uborkát vékony csíkokra gyalultam. Egy csokor, már magasra nőtt zsázsát, ugyanannyi citromfűvet összeaprítottam. A meghűlt lencsét összekevertem a zöldségekkel, meghintettem szezámmaggal, kicsi fehérborssal, citromlevet és olívaolajat adtam hozzá. Paradicsommal, citromfűvel diszítve tálaltam.

2 megjegyzés:

stampoasis (alias nokedli) írta...

nagyon izgalmasan hangzik és a fotó is igazán szép.

Gasztrosznob írta...

köszi a receptet, vittem. Nagyon jól hangzik.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!