Hozzávalók, ahogyan készítettem:
2 csomag (12db) réteslap
½ kg túró
½ kg meggy
4 evőkanál cukor( ez lehet több, mert nem lett édes)
1 citrom lereszelt héja, félnek a leve
2 tojás sárgája
2 evőkanál búzadara
csipet só
½ pohár tejfel
olaj
kekszmorzsa
Meggyet kaptam Editkétől, lefagyasztottat, saját termésűt. Tehát sürgősen tennem kellett valamit, amitől a meggy valami finom, nem hétköznapi, gasztronómiai élménnyé alakul át. Ebből a mennyiségből 3 rúd lett, mindegyikhez 4 lapot használtam, szilikonos ecsettel közéjük kentem egy kis olajat, hogy a lapok ne legyenek szárazak. A túrót, sót, cukrot, a 2 evőkanál búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a citromhéját, a levét, a tejfelt egyneművé kevertem. A réteslapot megszórtam kekszmorzsával, a túrót és a meggyet rátettem, majd a szilikonos lap segítségével feltekertem. A tetejüket a túróból kimaradt tojásfehérje és tejfel keverékével megkentem, majd 25 perc alatt 180 °C-on készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése