Retró, de nem betűtésztás. Anyukám egy kis rizst szokott belefőzni, így csinálom én is. Amikor van eltett paradicsomlém, akkor abból, ez viszont konzervből készült. 4 személyre 2 evőkanál olajon zsemle színűre pirítok egy kanál lisztet, felöntöm annyi paradicsomlével, hogy 1,2 liter legyen. Sót és cukrot adok hozzá, ízlés szerint. Amikor felforr, személyenként egy teáskanálnyi + 1 teáskanál rizst adok hozzá, meg egy zeller ágat. Amikor a rizs megpuhult, kész is a leves. Tálaláskor még apróra vágott zeller zöldjével díszítem.
2009. január 10., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nálunk is: ha a paradicsomleves nem tésztával készült, akkor kevés rizs ment bele gyerekkoromban. És mindig a rizst vadásztuk belőle. Sok rizs is mehetne bele, de úgy már más lenne. :)
Köszönöm a mai ebéd ötletet :o)
én ezt mindjárt meg is csinálom :)
Megjegyzés küldése